MEHMET AKİF ERSOY ÇOCUK KÜTÜPHANESİ

Sanko Park AVM içerisindeki Mehmet Akif Ersoy Çocuk Kütüphanesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde “uygulamalı çocuk kütüphaneleri” kapsamında açılan 4. kütüphanemizdir. Türkiye’de AVM’de açılan ilk çocuk kütüphanesidir. 12 bin kitap koleksiyonuna sahip kütüphanemiz açıldığı günden bu yana birçok okuyucuya ulaşmış, 2 ayda yaklaşık 400 üye kazanmıştır. Koleksiyonumuzda, çocuklarımızın ilgisini çekebilecek ve onlara kitap okumayı sevdirecek her türlü basılı kitap olmak üzere üç boyutlu, hareketli kitaplar, sözlükler, ansiklopediler, masal diyarında gezintiye çıkaracak masal derlemeleri mevcuttur. Ayrıca bütün kitaplarımız, çocuklarımızın; yaşlarına, duygusal, duyusal, bilişsel gelişimlerine uygun olarak uzman kütüphanecilerimiz tarafından seçilmiş, kataloglama işlemleri yapılmış ve kategorilerine uygun olarak raflara dizilmiştir. Ayrıca buradaki kütüphanemizde masal diyarına sadece kitaplarla değil, hikâye zamanı ve aile hikâye zamanı etkinliklerimizle de gitmekteyiz. Kütüphanemizde düzenli olarak hikâye zamanı düzenlemekte, masal şarkılarını birlikte söylemekte, tekerlemelerle masal diyarının kapısını aralamakta ve masal oyunlarını hep birlikte oynayarak gökten düşen üç elmayı paylaşmaktayız. Her gün heybemize yeni bir masal atıp, kuru nane yiyerek tane tane konuşalım diyerek yol almaktayız. Bu yolda, AVM’de dahi 3. mekan olan kütüphanemize; kitaplarla iç içe olmak, masallar dinlemek ve sanatsal etkinliklerimize katılmak için siz değerli okuyucularımızı bekliyoruz.

ATÖLYEÇALIŞMALARIMIZ