HASAN CELAL GÜZEL ÇOCUK KÜTÜPHANESİ

20.02.2019 tarihinde 45 bin kitap koleksiyonuyla hizmete açılmıştır. Haftanın 7 günü 8.30-17.30 saatleri arasında, 0-12 yaş grubuna hizmet vermektedir. Tek katlı ve camekân olan bina, toplam 760 m2 kullanım alanına sahiptir. Bünyesinde yer alan Müzik, Mozaik, Resim, Drama, Aile ve Çocuk kursları yanı sıra Masal Saati ve Aile Hikâye Zamanı Atölyeleriyle de çocuk ve yetişkinlere yönelik faaliyet göstermektedir. Uygulamalı atölyeleriyle, çocuklara eğlenerek öğrenme deneyimi de sunmaktadır. Okumaya teşviki arttırmak için “Okuma Şenliği” uygulamasıyla çocuklar kitabı seviyor, kütüphane aidiyeti küçük yaşlarda aşılanmaya çalışılıyor. Çocuk-Yazar Buluşmaları etkinliği kapsamında belli periyodlarda söyleşi ve imza günleri de yapılmaktadır. Kütüphane-Okul işbirliğinde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlarla okullardan getirilen çocuklar da kütüphane ile buluşturulmaktadır.

ATÖLYEÇALIŞMALARIMIZ